Centropa er et smeltepunkt for mat og litteratur. I restauranten og kafeen knyttes matkultur og litteratur sammen på en måte som skal gi utsyn til verden
Omgitt av nesten en halv million bøker, med visuell utsikt til Operaen og fjorden på den ene siden, og det travle knutepunktet Oslo S på den annen, skal vi speile vår felles europeiske matskikk.
Eller, for å si det med glimt i øyet: Det man ellers kjenner som cafékultur, det finner du på steder som Grünerløkka. Kafe og kultur, det er Centropa, det!
Her kan du komme som du er, ta en smårett i kafeen oppe og nyte en av byens mest spektakulære takterrasser, eller samles med venner rundt det vi kaller by-bordet nede i restauranten. Er dere for eksempel en lesering som vil møtes eller et kjærestepar med noe å feire – ja, så vil dere uansett føle dere hjemme, så å si som mellom to permer.
Bak CENTROPA står de samme folkene som driver Kafe Oslo i Litteraturhuset og Kafe Løve i Det Norske Teatret, samt restauranten Stock like her borte i Bjørvika.
CENTROPA står også for serveringen i hovedbibliotekets selskapslokaler, møterom og scener. Vil du arrangere debatter, foredrag, forestillinger, kulturverksted eller filmvisninger, så er det rom her – og mat som passer.
Centropa er et moderne sentraleuropeisk kjøkken med base i Oslos hovedbibliotek, Deichman Bjørvika. Det serverer lunsj og middag i restauranten, og det er også kafeteria, barsalong og terrasse med fantastisk utsikt over Oslofjorden.
Kjekt å vite
Passer til:
Med store og flotte vinduer, terrasse og utsikt til sjøen, byen og Bjørvika er dette et fantastisk utgangspunkt for de aller fleste events!